La Cerdanya, dijous 17 d’Octubre: GER I ISÒVOL ACULLEN LA DIADA DE L’ARBRE

Els municipis de Ger i Isòvol han acollit aquest dijous la vint-i-dosena Diada de l’arbre. Enguany, fins a 553 alumnes de les escoles de l’Alta i la Baixa Cerdanya s’han trobat i han realitzat un seguit de plantacions i de tallers amb el bosc i el medi ambient com a eixos principals.

Els municipis de Ger i Isòvol han acollit aquest dijous la vint-i-dosena Diada de l’arbre. Enguany, fins a 553 alumnes de les escoles de l’Alta i la Baixa Cerdanya s’han trobat i han realitzat un seguit de tallers amb el bosc i el medi ambient com a eixos principals. A banda, i com es fa cada any, han realitzat una plantació d’arbres. Enguany, s’ha fet la replantació d’un bosc de ribera, al costat del Segre. A banda, en aquesta edició s’ha introduït un element nou per tal que la jornada sigui realment transfronterera, i els alumnes d’una i altra banda de la frontera treballin conjuntament.

La Diada de l’arbre l’organitza cada any un ajuntament de la comarca, amb el suport dels cossos d’agents rurals de l’Alta i la Baixa Cerdanya i del Departament d’agricultura de la Generalitat, entre d’altres.

Habitualment la Diada de l’arbre, que té un important rol d’unió entre els alumnes d’una i altra banda de la frontera, es fa a la primavera. L’any passat, però, no hi va haver cap ajuntament que es presentés voluntari per acollir-la, i Ger i Isòvol van proposar fer-ho ara a la tardor.

Apareixen al vídeo: DOLORS TENÉ, DIRECTORA DELS SERVEIS EDUCATIUS DE CERDANYA – PACO CANO, ENGINYER FORESTAL DE LA GENERALITAT A CERDANYA