La Cerdanya, dijous 24 d’Octubre: BELLVER ACULL UN CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE L’ISARD

Bellver acull aquest dijous i divendres un congrés internacional sobre Isards, organitzat pel Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i la Fundació World Nature. Es tracta d’un simposi que aplega a experts en la matèria de diversos àmbits i vinguts d’arreu del món.

Bellver acull aquest dijous i divendres un congrés internacional sobre Isards, organitzat pel Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i la Fundació World Nature. Es tracta d’un simposi que aplega a experts en la matèria de diversos àmbits vinguts d’arreu del món. Precisament en el marc d’aquesta trobada s’ha abordat la qüestió del pestivirus, que des de l’any 2002 ha fet minvar el nombre d’isards a gairebé tot Catalunya. Abans d’aquest brot, hi havia uns 12.000 isards arreu del país i com a conseqüència d’aquesta malaltia, en van morir molts. Des del Departament d’Agricultura de la Generalitat han destacat que des d’aleshores, l’espècie s’ha anat recuperant i això en permet un aprofitament per a la caça.

Fins fa uns anys, la vigilància en matèria de virus es feia sobretot a les reserves nacionals de caça, però costava més aplicar-ho a les reserves privades. Des de fa dos anys, però, s’han posat en marxa uns plans de vigilància generals que pretenen detectar desequilibris i possibles rebrots de malalties.

Aquest Congrés Internacional que se celebra aquests dies a Bellver pretén presentar els resultats d’aquelles investigacions que s’han fet els darrers anys en aquesta matèria i, sobretot, oferir una panoràmica del coneixement que es té avui en dia de l’isard. Es tracta del segon congrés que es fa sobre la matèria, ja que fa 25 anys se’n va fer un altre a l’aleshores república yugoslava d’Eslovènia.

Apareixen al vídeo: RICARD CASANOVES, CAP D’ÀREES CINEGÈTIQUES DE LA GENERALITAT – SANTIAGO LAVÍN, CATEDRÀTIC DE VETERINÀRIA DE LA UAB