Els Pallars, dimecres 30 d’Octubre: LA CLOÏSSA ASIÀTICA ÉS UNA AMENAÇA PER L’ANODONTA CYGNEA

Els agents rurals del Pallars Jussà han localitzat una nova espècie invasora al pantà de Sant Antoni, la cloïssa asiàtica, que suposa una amenaça pel mol·lusc autòcton, l’anodonta cygnea.

Durant una de les rondes habituals dels agents rurals del Pallars Jussà per l’embassament de Sant Antoni quan el nivell de l’aigua està en mínims anuals i que aprofiten per controlar la població d’anodonta cygnea, han descobert una nova espècie invasora, la cloïssa asiàtica, que fa com a molt tres anys que es troba a la zona i que pot suposar una amenaça per l’anodonta, mol·lusc autòcton i protegit.

La cloïssa asiàtica es tenia fins ara localitzada a l’Ebre però no se n’havia trobat cap exemplar a la Noguera Pallaresa. Ara, tot i haver trobat individus en abundàcia no són les grans quantitats que hi ha l’Ebre i s’espera que el clima de la zona n’estabilitzi la població i n’eviti una gran expansió.

El mateix que passa amb moltes altres espècies invasores del pantà de Sant Antoni com són la tortuga de florida i el musclo zebrat. La gran capacitat de reproducció i d’adaptació que tenen en fa gairebé inviable la seva eliminació, per això des del cos dels agents rurals es vetlla per la prevenció i un bon control sobre aquestes espècies.

Apareixen al vídeo:JOSEP MARIA PUIGARNAU, Agent rural