La Cerdanya, dimecres 25 de Setembre: PORTÈ AMPLIA QUILÒMETRES ESQUIABLES AMB UN NOU REMUNTADOR

L’estació d’esquí de Portè-Pimorent segueix fent passos per créixer i deixar enrere els greus problemes econòmics que arrossegava. De cara a aquesta propera temporada posarà en marxa un nou teleskí que durà als esquiadors fins a la cota 2.500.

En l’actual context de crisi és complicat trobar estacions d’esquí al Pirineu que inverteixin en nous remuntadors i en l’ampliació de quilòmetres esquiables. Portè-Pimorent, a l’Alta Cerdanya, és una de les excepcions i de cara a aquesta propera temporada d’hivern oferirà als seus esquiadors un nou teleskí que ha adquirit en una estació dels Alps, i que aquests dies està instal·lant a la zona de Font Freda. Aquest nou giny, a més, permetrà arribar a una cota superior a la qual no es podia accedir fins ara.

A banda d’aquesta novetat, enguany l’estació promocionarà els Banys romans de Dorres, amb packs que combinaran l’esquí amb una estada relaxant en aquest complex natural d’aigües sulfuroses. Enguany, també s’habilitarà un circuit de 8 quilòmetres d’esquí nòrdic, d’accés gratuït. Amb totes aquestes accions, l’estació pretén anar sortint poc a poc del forat econòmic en que es trobava fa uns anys, i que feia perillar seriosament el seu futur.

L’estació de Portè, amb una seixantena de treballadors a l’hivern, és la principal empresa de la vall del Querol, i el seu possible tancament hagués estat un cop molt dur per a tota la vall.

Apareixen al vídeo: ERIC CHARRE, DIRECTOR DE PORTÈ-PIMORENT