Els Pallars, dimarts 10 de Setembre: BETES, FILS I COTILLES, LA NOVA BOTIGA-MUSEU DE SALÀS

Salàs de Pallars estrena aquest diumenge una nova botiga-museu. Es tracta d’una merceria-perfumeria que s’inclourà al recorregut dels altres cinc espais que ja es poden visitar.

Betes, fils i cotilles són alguns dels productes que es poden veure a la nova botiga-museu de Salàs de Pallars. Sisco Farràs ha recreat una merceria-perfumeria; el sisè establiment d’aquest peculiar conjunt que ens trasllada al sorgiment de les primeres marques i la producció en cadena. Precisament la merceria ens explica l’evolució de la moda femenina al llarg del segle XX.

Aquest espai, que s’obrirà al públic diumenge i que s’inclourà a la visita de la resta d’establiments museïtzats de Salàs, també compta amb un racó especialitzat a la perfumeria i l’embelliment de la dona a través dels productes de cosmètica.

A la merceria s’hi pot veure des de les grans ampolles amb dosificador per vendre colònia a granel, fins al disseny dels primers envasos de perfums individuals, passant per tinys de cabell, capses de fils, betes i botons de tots els colors i mesures i la primera publicitat relacionada amb aquests productes.

Apareixen al vídeo: SISCO FARRÀS, Historiador