La Cerdanya, divendres 27 de Setembre: L’ESCOLA JORDI-PERE CERDÀ NECESSITA 5.000 EUROS PER CONSOLIDAR-SE

L’Associació Jordi-Pere Cerdà, la gestora de l’escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ha fet una crida a la societat civil per tal que el centre es pugui consolidar. Necessita 5.000 euros per tancar el pressupost d’aquest any, en que ha calgut contractar una ajudant de mestra.

L’Associació Jordi-Pere Cerdà, la gestora de l’escola catalana Jordi Pere Cerdà de Sallagosa ha fet una crida a la societat civil per tal que el centre es pugui consolidar. L’escola, creada fa dos anys gràcies a l’empenta de pares i mestres provinents de la Bressola de Càldegues, és l’única de l’Alta Cerdanya que té el català com a llengua vehicular i on els alumnes també hi aprenen el francès, el castellà i l’anglès. Enguany, la matrícula ha crescut i ha calgut contractar una ajudant de mestra. En ser una escola privada, són els pares i l’associació qui ha de trobar els diners per finançar el centre, i aquest creixement d’alumnes i la conseqüent contractació de més personal els ha obligat a crear una campanya de micro-mecenatge per tancar el pressupost de l’any.

L’escola es finança amb les quotes que paguen els pares i amb algunes subvencions que rep de part de la Generalitat i d’algunes administracions de la Catalunya Nord. Des del centre destaquen que per aconseguir consolidar el projecte i permetre’n el creixement, era necessari contractar més personal, i confien que es pugui trobar el finançament necessari per mantenir-lo.

Des de l’Associació que gestiona l’escola confien aguantar almenys 5 anys, ja que si assoleixen aquesta xifra asseguren que l’Estat francès ja els pagarà almenys a un professor. De cara al futur, l’objectiu és més ambiciós i fins i tot preveuen obrir dues escoles més a l’Alta Cerdanya amb aquest mateix model.

Apareixen al vídeo: ERIC PLANAS, PARE I VICEPRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ JORDI-PERE CERDÀ – SÒNIA FERRARO, DIRECTORA DE L’ESCOLA