Els Pallars, dijous 4 de Juliol: ELS RAIERS ESTRENEN ESPAI RAIER PER LA DIADA

Enguany la diada dels raiers té com a plat fort la inauguració de l’Espai raier, un museu dedicat a l’ofici i a tots aquells que el va practicar. Però no faltarà la tradicional baixada de rais pel Noguera el diumenge al migdia.

Aquest diumenge se celebra la tradicional baixada de rais pel Noguera Pallaresa, però abans s’ha organitzat tot un cap de setmana ple d’activitats relacionades amb la fusta, l’artesania i el territori. Tot i així enguany cal destacar la inauguració del nou espai raier, un museu dedicat a aquest antic ofici que vol donar-lo a conèixer i ser un homenatge per aquells que tantes vegades van transportar la fusta riu avall.

Aquesta serà la trenta cinquena diada que l’associació organitza. Un treball que
ja comença temps abans de la data senyalada per construir els rais.

Aquest any el riu baixa amb força cabal, de manera que els tres rais que diumenge descendiran pel Noguera ho faran amb menys tripulants que els anys anteriors per seguretat.

Apareixen al vídeo: MIQUEL GORDÓ, President Associació cultural Raiers de la Noguera Pallaresa – XAVIER FORGA, Cap de rai