Actualitat Els Pallars, dimarts 18 de Juny: INUNDACIONS I CALAMARSA AL PIRINEU

Les abundants pluges al Pirineu de Lleida fan crèixer els cabals dels rius i provoquen nombroses innundacions. Al mateix temps que una pedregada causa danys a sembrats i vivendes al sud del Jussà.

Les abundants pluges d’aquesta passada nit al Pirineu lleidatà sumades al desgel han provocat una crescuda sobtada dels cabals del rius.

La part més afectada ha estat la Vall d’Aran, sobretot indrets com Arties on el poble ha quedat dividit en dues parts al passar l’aigua pel mig, s’ha ensorrat una vivenda i diversos indrets de la Vall es troben sense llum. També hi ha tallades diverses carreteres.

Els serveis d’emergència han treballat tot el dia contra rellotge per construir murs de terra perquè l’aigua no arribi a la carretera i per retirar troncs de gran embergadura que baixen pels rius i així evitar que tapin els ponts. Alguns estan tallats, ja que l’aigua hi és molt pròxima o bé ja hi ha passat per sobre.

Al Pallars Sobirà, els alumnes de transport escolar que viuen a les parts més altes han estat retornats a casa i en indrets com Llavorsí la crescuda del riu ha fet que es desallotgessin alguns veïns per innundacions als carrers.

Al Pallars Jussà, la presa de Talarn està desembassant aigua per 5 de les set comportes, fet que suposa prop de 450 metres cúbics per segon.

D’altra banda, al sud del Pallars Jussà, aquesta tarda ha caigut una pedregada que ha deixat afectacions a sembrats i vivendes.

Les pluges han estat persistents durant la tarda i no es preveu que cessin en breu, de manera que els serveis de vigilància seguiran tota la nit controlan les zones pròximes als rius.

Apareixen al vídeo: ANNA PANISELLO, Alcaldessa de Llavorsí – JOAN FARRÀS, Pagès