Actualitat Els Pallars, dimecres 19 de Juny: EL PALLARS POC A POC TORNA A LA NORMALITAT

Poc a poc els Pallars van tornant a la rutina després dels aiguats que juntament amb el desgel han provocat el desbordament de rius i danys materials a les poblacions pròximes.

Poc a poc els Pallars van tornant a la rutina després del desbordament de rius més gran dels darrers anys i que ha provocat danys materials a les poblacions pròximes.

Aquest matí els veïns i veïnes de les zones afectades s’han despertat amb sol, fet que els ha fet veure les coses d’un altre color. Ara és hora de valorar els danys causats pel creixement del Noguera a pobles com Espot, Esterri i Llavorsí.

Durant la tarda els alcaldes del Pallars s’han reunit amb el conseller Espadaler, a qui han exposat les seves principal preocupacions, que passen sobretot per garantir la neteja dels rius i evitar catàstrofes d’aquesta índole. Reclam que també s’ha fet des del sector turístic, sobretot, les empreses d’esports d’aventura.

Tot i això les empreses són optimistes i esperen treballar aquest pont de Sant Joan.

Encara és aviat per quantificar danys i es creu que a mesura que baixi el nivell de l’aigua n’aniran sortint més: baixos de cases anegats, enrossegament de ponts, zones pròximes al riu ensorrades, escletxes a algunes vies de comunicació i pèrdues al sector agrari i ramader.

De moment el temps ha donat una treva, que s’espera que sigui definitiva i que en breu es puguin començar els treballs de reconstrucció.

Apareixen al vídeo: LLÀTZER SIBÍS, President del c.c. Pallars Sobirà – ANNA PANISELLO, Alcaldessa de Llavorsí – LLUÍS RAVANEDA, Gerent RocRoi