Els Pallars, divendres 28 de Juny: TOT A MITGES, UNA EXPOSICIÓ SOBRE L’ALLIBERAMENT FEMENÍ

Tot a mitges és la darrera exposició que acull el centre d’interpretació de l’antic comerç i que fa un recorregut per l’escurçament de la faldilla tot relacionant-ho amb l’alliberament social de la dona.

Les mitges, la peça femenina per excel·lència, té, des d’ara i fins l’abril de l’any que ve, un espai destacat al Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç. Sota el nom Tot a Mitges, l’historiador i autor de l’exposició, Sisco Farràs, ha fet un repàs per la història de l’alliberament femení a través d’aquest producte.

La sala està dividida en diverses seccions i en cadascuna es toca un aspecte diferent relacionat amb el món de les mitges, les dones i l’ús que en feien. Un dels aspectes que més criden l’atenció de l’espectador just entrar a la sala, és la gran passarel·la de models que ocupa l’espai central i on es pot veure de forma molt visual com les cames femenines van assolint la llibertat.

Darrere unes cortines hi podem veure com Hollywood ajuda a aquest alliberament i personatges com Betty Boops i Marylin Monroe en són protagonistes. Un espai que xoca totalment amb la postguerra espanyola.

Al llarg del seu recorregut, l’exposició compta amb nombrosos productes originals de cada època, com són mitges, embolcalls, campanyes publicitàries i màquines de sorgir mitja.

Apareixen al vídeo: SISCO FARRÀS, Autor exposició