Actualitat La Cerdanya, dilluns 27 de Maig: LA TROBADA D’ACORDIONISTES DE LA MOLINA, CERDÀ DE L’ANY

La Trobada d’Acordionistes de La Molina ha estat designada Cerdà de l’Any 2012. Aquest divendres al vespre, Iravals va acollir la cerimònia de proclamació, on hi van assistir els tres finalistes.

La Trobada d’Acordionistes de La Molina ha estat designada Cerdà de l’Any 2012. Aquest divendres al vespre, Iravals va acollir la cerimònia de proclamació, on hi van assistir els tres finalistes. A banda de la Trobada, també optaven al guardó el Festival d’Hix i la Fundació d’ajuda a persones amb Càncer, l’Àliga. Finalment, però, els vots emesos pels cerdans i cerdanes que van votar als ajuntaments i a través d’internet, van decantar la balança cap a la Trobada d’Acordionistes. Des de l’organització s’han mostrat satisfets d’aquesta participació, però han admès que de cara a properes edicions caldrà acabar de perfilar el sistema de votacions.

Lògicament, els guanyadors es van mostrar molt satisfets, ja que asseguren que el guardó reconeix l’esforç fet des de l’any 1989 en que un grup de veïns del poble va crear l’Associació d’Amics de La Molina i van decidir començar a organitzar aquesta Trobada d’Acordionistes.

La cerimònia de proclamació del Cerdà de l’Any va aplegar un any més a gent de l’Alta i de la Baixa Cerdanya i els polítics presents a l’acte van remarcar que guardons com aquests van en la línia de la creixent col·laboració que s’està establint a una i altra banda de la ratlla.

Apareixen al vídeo: TOMÀS TORRENT, PRESIDENT DE L’INSTITUT D’ESTUDIS CERETANS – CONXITA MONDELO, MEMBRE D’AMICS DE LA MOLINA