Actualitat Alta Ribagorça, divendres 19 d’Abril: LA RIBAGORÇA, PIONERA EN LA RECOLLIDA DE PLÀSTICS A RAMADERS

La recollida de plàstics de l’ensitjat a les explotacions ramaderes de l’Alta Ribagorça, una iniciativa pionera a Catalunya, en la primera recollida d’enguany ha recuperat 7040 quilos.

L’any passat l’Alta Ribagorça va començar la recollida de plàstics de les explotacions ramaderes procedents de l’ensitjat per a conservar el farratge pels animals. Una iniciativa pionera a Catalunya que va ser molt ben acollida entre els ramaders i que enguany, en la primera recollida, s’han recuperat 7040 quilos de 19 explotacions.

A més, la iniciativa facilita el reciclatge d’aquest material, que es trasllada a plantes especialitzades de tractament. Però, com que les plantes gestores es troben fora de la comarca cal costejar, a més de la recollida, el transport, on col·laboren els propis ramaders.

Per cada quilo que arriba a la planta de reciclatge es rep una remuneració que també ajuda a costejar la iniciativa.

Al juny es farà la segona recollida d’aquest any i s’espera recollir uns 15.000 quilos de plàstics en total. Les explotacions de muntanya cada vegada més utilitzen l’embalatge amb plàstic per a conservar el farratge pels animals, ja que les condicions climàtiques no els permeten un bon assecatge perquè durant l’època de recol·lecta la pluviometria sol ser força elevada.

Apareixen al vídeo: ÀNGEL ESPOT, Explotació casa Gironella – LLUÍS FLORIT, Tècnic medi ambient C.C. Alta Ribagorça