Actualitat La Cerdanya, divendres 12 d’Abril: EL TÚNEL DE PIMORENT, TANCAT FINS EL NOVEMBRE

El Túnel de Pimorent quedarà tancat durant 7 mesos a partir de dilluns. Al llarg d’aquest període, s’hi faran unes importants obres de millora en matèria de seguretat i caldrà fer la volta pel coll de Pimorent.

El Túnel de Pimorent quedarà tancat durant 7 mesos a partir de dilluns. Al llarg d’aquest període, s’hi faran unes importants obres de millora en matèria de seguretat, tal com s’ha donat a conèixer en la presentació pública feta aquest divendres al mateix centre de control. A grans trets, es crearan 11 abrics antiincendis a l’interior del túnel, i es construiran dues galeries a la part superior de la via. Una serà per extreure els fums, en cas que hi hagi un incendi a l’interior, i l’altre servirà per evacuar les persones que hagin quedat atrapades. Durant tot aquest temps de tancament, tots els vehicles seran desviats pel coll de Pimorent.

El túnel tornarà a obrir el 15 de novembre, per tal de garantir la comunicació entre l’Alta Cerdanya i l’Arieja a l’hivern. L’abril del 2014, però, caldrà tornar a tallar el túnel durant 7 mesos més per acabar les obres. En la presentació d’aquest divendres, els alcaldes de Portè i Porta han mostrat la seva preocupació pel fet que, per una banda, durant el període de tancament encara pugui nevar i el trànsit pel coll sigui complicat; i per l’altra per l’elevat nombre de camions i vehicles pesants que hauran d’utilitzar la carretera del coll de Pimorent. El Túnel de Pimorent, a banda de ser la principal via de comunicació de l’Alta Cerdanya amb Tolosa, és també molt utilitzat per accedir a Andorra a través del Pas de la Casa, sobretot en períodes vacacionals quan la frontera hispano-andorrana està col·lapsada.

Apareixen al vídeo: NICOLAS SCHWAB, DIRECTOR DE LA CONCECIONÀRIA DEL TÚNEL