Actualitat Alta Ribagorça, dimecres 17 d’Abril: TALLERS AMBULANTS DE LLANA XISQUETA

L’Associació Obrador Xisqueta ha iniciat aquesta setmana el projecte La Caravana Xisqueta, una iniciativa que farà tallers ambulants relacionats amb la llana per diferents nuclis del parc nacional.

L’Associació Obrador Xisqueta ha iniciat aquesta setmana el projecte La Caravana Xisqueta, una iniciativa per aproximar el projecte de revaloritzar la llana, els artesans i els oficis antics relacionats amb el tractament de la llana als pobles pirinencs. I la forma de fer-ho és mitjançant una caravana que es desplaçarà amb uns horaris establerts pels diferents nuclis on es faran tallers.

Aquest projecte s’ha pogut dur a terme per la col·laboració que l’Associació ha rebut del Parc Nacional d’Aigüestortes, ja que aquest ens vol, no només preservar el medi natural, sinó dinamitzar els pobles que es troben al voltant del parc.

La caravana Xisqueta ha fet la primera parada aquest dimarts a la tarda a Taüll, on petits i grans han après a filar de la mà de l’artesana Lina Ràtia.

Al llarg dels tres mesos que dura el projecte la caravana passarà per les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d’Aran.

Apareixen al vídeo: VANESA FREIXA, Obrador Xisqueta – RUBEN FARELO, President Parc Nacional Aigüestortes